Albert Westerhuis maakte ook bij de Bekhofschans 360 graden opnamen. Hier meervoud, want dat valt niet mee. De Bekhofschans is weliswaar eigenlijk de enige nog vrijwel onberoerde schans van de Friese Waterlinie, maar wel helemaal in de bomen. Het is dat het nog randje winter was en de bladeren niet aan de bomen zaten, maar zelfs van bovenaf is de Bekhofschans moeilijk zichtbaar. De hulstheggen die de contouren markeren, geven nog wel wat richting en lijn. Dat scheelt.

Albert is veel teruggeweest om het nog eens en nog eens duidelijker te krijgen, maar dit is het. Het van de zijkant aanvliegen van de schans levert nog het meest helder beeld op, achteraf gezien.

Het is dat Bommen Berends troepen wisten dat de schans daar lag, want je zag hem zo niet (als de bomen er althans toen ook geweest zouden zijn, wat erg te betwijfelen valt).

De Lende is hier vrij smal nog, even verderop wordt die heel snel breder. De vallei van De Lende heeft Albert mooi in beeld gekregen. Hier duidelijk minder water dan bij de andere twee 360 graden foto’s Slijkenburg en Blessebrug.

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.