‘Schanskistjes’

De Schansen

schanskistjesBESTAND PDF SCHANSKISTJES

In de bijgaande pdf van 18 pagina’s staan de 15 verschillende plekken & verdedigingswerken opgesomd die onderdeel waren van de Friese Waterlinie. Op deze plekken ligt een koker verstopt. Per schans wordt het startpunt van de zoektocht genoemd en kun je het begin van het schansverhaal lezen. Als je nieuwsgierig bent geworden hoe de verhalen aflopen, kun je op zoek gaan naar de koker. De coördinaten die je daarvoor nodig hebt, volgen uit de oplossing van de verschillende puzzels. Na het vinden van de koker kun je nog een aantal vragen beantwoorden. In totaal zijn er 30 vragen. Als je ze allemaal hebt beantwoord, kun je de oplossingen opvragen door een email te sturen naar schanskistjes@gmail.com. Veel Succes!

LET OP: nieuw 2018 Startcache Hotel Restaurant Lunia

Bij hotel restaurant Lunia in Oldeberkoop is nu een Startcache te vinden. Daarin enkele aanwijzingen en actualiteiten, vier missende caches staan daar genoemd! Vandaar hier de coordinaten opgenomen.

Start Cache: N: 52.56.333 O: 006.07.571

Puzzelstukjes

Bij de schansplekken zelf vindt u een deel van het verhaal en een ‘puzzelstukje’, op deze webpagina vindt u het andere deel van het verhaal evenals een binding met de geografische coordinaten van de ‘schanskistjes’ waar u dat andere deel-verhaal terplekke vindt en het puzzelstukje aldaar.

Emailades om uw vondsten te verifiëren

Ter verificatie van verhaal en coordinaten kunt u die emailen naar schanskistjes@gmail.com om uw vondsten te toetsen.

Karst Berkenbosch en Landschapsbeheer Friesland hebben samen het project ‘Schanskistjes’ – geo-caching – gelanceerd en gerealiseerd. Een route om via geo-caching dé plekken en verhalen van de Friese Waterlinie te ontdekken. 14 juni 2016 is daarvan de oplevering (geweest) bij hotel-restaurant Lunia te Oldeberkoop. Met dank aan financiers zoals Landschapsbeheer Friesland, Prins Bernhard Cultuurfonds, P.W. Janssens Friesche stichting, Rabobank Coöperatiefonds Heerenveen-Zuidoost-Friesland en provincie Fryslân.