De Tentoonstelling Vondsten Strijdtoneel Friese Waterlinie is 17 september 2022 geopend.

Nog niet eerder waren vondsten van strijd rond 4 schansen van de Friese Waterlinie bijeen om te bekijken. Dat zijn vondsten van bij de Blessebrugschans onder Wolvega, van de Bekhofschans onder Oldeberkoop, van de Breebergschans bij Donkerbroek / Waskemeer / Haule en de Zwartendijksterschans bij Een-West achter Haulerwijk net in Drenthe.

Paneel Blessebrugschans

Komende woensdag gaan de eerste schoolklassen naar de tentoonstelling komen, uit Appelscha. Daarna volgen al groepen uit Haule, uit Een en ook uit Oldeberkoop. Meer scholen volgen nog.

Speciaal hiervoor zijn lesbrieven gemaakt zodat de kinderen actief aan de slag gaan met waar de tentoonstelling over gaat. De Histotolk neemt hen daarnaast mee in zijn rol Ik Ben Frans van de Bekhofschans. Sommige scholen gaan ook nog een schans in hun eigen omgeving bezoeken.

De tentoonstelling is nu in Oldeberkoop, van 17 september tot en met 15 oktober op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur, Willinge prins straat 10.

Vrije toegang op die dagen voor wie wil komen.

Scholen kunnen juist op de andere momenten, ze kunnen zich hiervoor aanmelden via info@friesewaterlinie.nl

In 2023 is de tentoonstelling in Wolvega in de Kijkzaal, van 19 mei tot en met 17 juni 2023. Scholen uit Weststellingwerf en Oudeschoot / Heerenveen kunnen dan van het aanbod gebruik maken.

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.