In samenwerking met de Stellingwarver Schrieversronte en met de Histotolk Frank Spijkers is in de afgelopen Friese Waterlinie-periode van het programma Herdenking Rampjaar een educatie-pakket gemaakt. Dat bestaat uit een aantal arrangementen voor groep 7 en 8.

Educatie-arrangementen, lesbrieven Herdenking Rampjaar Friese Waterlinie

Denk aan: de histotolk komt met een interactief optreden op school, de histotolk op een schanslocatie zelf en/of bij de tentoonstelling, een lesbrief bij de tentoonstelling, een lesbrief per schans (Bekhofschans, Blessebrugschans, Zwartendijksterschans) en een lesbrief over de Friese Waterlinie. Die lesbrieven kun je zo downloaden van de website stellingwerf-heemkunde.

Zoals te lezen was op deze website in september-oktober 2022, hebben meerdere groepen van Ooststellingwerf hiervan al gebruikt gemaakt, meestal de combinatie tentoonstelling & histotolk, maar ook histotolk op de schanslocatie.

Van 20 mei tot en met 16 juni 2023 is de tentoonstelling in Wolvega in De Kijkzaal in de Bieb te bezoeken. Basisscholen van Weststellingwerf kunnen dan kiezen voor welke arrangementen hun het beste passen met groep 7 en 8. Ook basisscholen van Ooststellingwerf en Heerenveen (en aangrenzend Drenthe) kunnen uiteraard nog steeds een arrangement boeken. Mocht je belangstelling hebben, mail dan aan info@friesewaterlinie.nl.

Arrangementen educatie kosteloos!

De educatie-arrangementen kunnen kosteloos aan de basisscholen aangeboden worden omdat het programma Herdenking Rampjaar Friese Waterlinie wordt gesubsidieerd door meerdere partijen: gemeente Ooststellingwerf, gemeente Weststellingwerf, Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslan, de P.W. Janssen’s Friesche stichting, het Bercoopfonds.

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.