Gretha de Vries was één van het eerste uur om recreatief de Friese Waterlinie in de schijnwerpers te zetten. Doelgericht Wandelen is haar ding.

Wandelen langs de Friese Waterlinie, Gretha de Vries zag dit pareltje als één van de eersten

De door haar opgezette wandel-2-daagse langs delen van de Friese Waterlinie heeft ze enkele jaren lang achtereen weten te organiseren met inschakeling van vele vrijwilligers, muziek langs de route en zelfs een tijdelijke schans bij Makkinga in het maïsveld.

Met de Waterlinie-wandel-2-daagse wist ze zo andermans initiatieven daaraan te koppelen en creëerde al toen dat wat de Friese Waterlinie in zich heeft:

de Waterlinie verbindt

De linie verbindt mensen met het landschap, met de verhalen van het landschap, met de historie en met elkaar langs dit hele 60 kilometers lange lijnelement door de Stellingwerven en de grens met het Friese Friesland.

Gretha gaat nu met pensioen maar blijft wandelen. Heel mooi dat ze terugkijkend nog steeds zo veel waardering heeft voor de Friese Waterlinie en de Wandel-2-daagde voor dat ‘pareltje’ van de Stellingwerven en de rest van Zuidoost Friesland.

Lees hier meer over Gretha in de Sa

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.