In 2022 en 2023 wordt landelijk een grootse Herdenking Rampjaar voorbereid, overal in Nederland. Zoals in vestingsteden als Maastricht, Naarden, Woerden en vele meer, langs allerlei linies en in Noord Nederland moet je vooral denken aan Groningen uiteraard, Bourtange, Coevorden en ook Zwolle, Blokzijl, …

Voor de Friese Waterlinie hebben zich nu vijf personen als werkgroep Herdenking Rampjaar samengezet om ook rondom de Herdenking Friese Waterlinie in 2022 en 2023 een programma te hebben voor kinderen, inwoners van de Stellingwerven en bezoekers. De werkgroep kan dit doen onder de vlag van stichting De Grijpvogel. Centrale thema’s zijn oorlog, vrijheid en water.

Zodra meer bekend is van de financiering voor het voorgenomen programma, zullen we op de website meer vertellen.
Houd voor Nieuws daaromtrent de facebookpagina Friese Waterlinie in de gaten, Like de pagina om bij te blijven en meld je aan alle nieuwe berichten onder aan deze website.

Het voorgenomen programma Herdenking Rampjaar Friese Waterlinie is alleen mogelijk straks met samenwerking met allerlei organisaties, partijen, personen, verenigingen, onderwijs en overheden. De werkgroep stelt zich als trekker op om het programma van de grond te krijgen samen met al die partijen en zoekt die daarvoor ook (verder) aan.

De werkgroepleden zijn vanuit Oost- en Weststellingwerf: Karst Berkenbosch, Pieter de Jong, Hans Salverda, Lenus van der Broek en Nicolette Hartong. Voor contact over samenwerking, vragen, informatie kun je contact opnemen via het mailadres van deze website of via de genoemde personen.

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.