Zaterdag 28 mei 2022 is het Programma Herdenking Rampjaar Friese Waterlinie 2022-2023 gelanceerd tijdens een pers-oploop in hotel Lunia Oldeberkoop.

Vanaf nu staat het programma op de website. Blijf de website volgen, exacte data, details en aanmelden kan gaandeweg.

Gaandeweg de komende maanden worden events en activiteiten verder aangevuld en kun je je aanmelden, registreren of wat er voor nodig is om mee te kunnen.

Er zijn meerdere programma-onderdelen, die nog vrij uniek zijn en je eigenlijk niet mag missen.

Houd daarom de website bij of volg Friese Waterlinie op Facebook om bij te blijven.

Uniek is bijvoorbeeld de tentoonstelling Vondsten langs de Friese Waterlinie. Het betreft vondsten die in bruikleen zijn gegeven van veel locaties waar schansen waren of nog zijn. Het gaat om vondsten van Strijdtoneel langs de Friese Waterlinie, van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tot en met de periode van rond 1672-1673, het zogenaamde ‘Rampjaar’.

Ook de reeks Inleidingen is vrij uniek. Vanuit verschillende invalshoeken wordt het Rampjaar belicht: vanuit de eigen streek de Stellingwerven, vanuit perspectief van Albertine Agnes, vanuit Gronings perspectief, vanuit Fries perspectief en last but not least …. vanuit Münsters perspectief.

Exact 350 jaar na inval, klopt Münster opnieuw op deur van de Stellingwerven: 26 augustus 2023

6 x Schansen met verhaal: fietstochten met gids en vertellers, 6x langs andere schansen en trajecten van de Friese Waterlinie,

2x Schanstour met verteller: voor wie liever of beter per touringcar de Friese Waterlinie wil bekijken en beleven is er 2x een kans. 22 oktober 2022 de eerste halve ‘lus’ van de Friese Waterlinie, voorjaar 2023 de andere halve ‘lus per bus.

Er is veel meer te beleven en aan de weet te komen in dit jaar van Herdenking Rampjaar Friese Waterlinie 2022-2023. Kijk op de pagina Programma Herdenking Rampjaar.

Lancering programma Herdenking Rampjaar Hans salverda en Lenus van der Broek
Lancering programma Herdenking Rampjaar 28 mei 2022, Hans salverda, Nicolette Hartong, Lenus van der Broek en Karst Berkenbosch

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.