12 schansen en locaties Friese Waterlinie vertellen straks eigen verhaal

Boek van Karst Berkenbosch over de strijd rond de Friese Waterlinie in de hele Nerderlandse context van 1672-1673

Landschapsbeheer Friesland is gevraagd door Karst Berkenbosch zijn kistjesproject te trekken. Onlangs heeft het Platform Zuidoost-Fryslan positief geadviseerd aan GS over de subsidieaanvraag. Het project gaat dus door.12 lokaties van de Friese Waterlinie zullen een kistje met verhaal krijgen. Geocachers zullen via coordinaten de plekken kunnen vinden. Leuk voor zulke schatzoekers als ook voor ouders met kinderen.Het verhaal vertelt hoe Bommen Berend in 1672 en 1673 de Waterlinie belaagde om Fryslân in te nemen. Ook kom je aan de weet wat de lokatie waar je bent voor een rol daarin had.

Ook verneem je hoe de plek waar je bent gelinkt is met grote namen als Bourtange, Heiligerlee en de Groningse verdediging tegen Bommen Berend in die tijd, als één linie van het Noorden.

Een spannende route langs 12 plekken van de Friese Waterlinie. Historische verenigingen, dorpsbelanfen en anderen in de Stellingwerven zullen Karst Berkenbosch gaan helpen en hun lokatie adopteren.  2016 zal die hopelijk klaar zijn.