Diverse scholen tonen belangstelling voor expositie en de vondsten van het strijdtoneel van de Friese Waterlinie, zo ook de OBS De Riemsloot uit Appelscha. Tevens was de histotolk Frank Spijkers aanwezig, verkleedt als Frans van de Bekhofschans. Op boeiende wijze vertelde hij met diverse attributen uit die tijd de geschiedenis van het Rampjaar en de Friese Waterlinie.

De Tentoonstelling Vondsten Strijdtoneel Friese Waterlinie is op 17 september geopend en duurt tot en met 15 oktober, open op donderdag, vrijdag en  zaterdag 13.00-17.00 uur, gebouw Schrieversronte in Oldeberkoop Willinge Prinsstraat 10.

Nog niet eerder waren vondsten van strijd rond 4 schansen van de Friese Waterlinie bijeen om te bekijken. Dat zijn vondsten van bij de Blessebrugschans onder Wolvega, van de Bekhofschans onder Oldeberkoop, van de Breebergschans bij Donkerbroek/Waskemeer/Haule en de Zwartendijksterschans bij Een-West achter Haulerwijk net in Drenthe.

In 2023 is de tentoonstelling te zien van 19 mei tot en met 17 juni in de Kijkzaal van de bibliotheek in Wolvega. Meer informatie: www.friesewaterlinie.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.