Via onze Facebookpagina (zie onderaan deze webpagina) meldde zich onlangs de Scutterie van Sint Clemens van Steenwijk uit interesse in de Friese Waterlinie en in onze aanstaande Herdenking Rampjaar 1672-1673 Friese Waterlinie. Ze willen gaan meedenken in de nadere invulling van het programma, dat er nu is.

Maar enkele dagen later stonden al twee piekeniers van de Scutterie aanwezig met enkelen van onze werkgroep Friese Waterlinie bij het kanon en plakkaat van (Schans) Slijkenburg, de uiterste westpunt van Weststellingwerf, waar vroeger de Lende en de Kuunder / Tsjonger in elkaar vloeiden. Daar maakte Omrop Fryslân opnamen voor radio en tv over het aanstaande Herdenkingsprogramma van de Friese Waterlinie voor 2022-2023. Fantastisch dat dat zo kon met de beide piekeniers!

Zie hier de website van de Scutterie van Sint Clemens van Steenwijk.

Foto van de Scutterie van Sint Clemens in Steenwijk


De Scutterie bestaat nu enkele jaren en kan nog wel wat versterking gebruiken! Hetzij als gevechtsdragers zoals houwdegens en piekeniers hetzij als kampvolgers, zoals kok, marketentsters, enz. Volgend jaar 2022 hoopt de Scutterie ook over musketten en een eerste kanon te beschikken.

We gaan ervoor dat we samen in de Herdenking van het Rampjaar Friese Waterlinie straks samen enkele events kunnen invullen.

Houd deze website in de gaten voor nieuws over het programma zelf straks, dat zal lopen van 1 september 2022 tot 1 september 2023.

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.