In 2022 was de tentoonstelling Vondsten Strijdtoneel Friese Waterlinie in Oldeberkoop met vondsten van bij 4 schansen van de Friese Waterlinie: Blessebrugschans, Bekhofschans, Breebergschans en Zwartendijksterschans. Een unieke kans om van alle 4 locaties tegelijk de vondsten in samenhang te kunnen bekijken.

In 2023 wordt de tentoonstelling uitgebreid met extra vondsten van de locatie Kontermans! Bureau MUG heeft vanuit de landinrichting Beekdal Lende archeologische opgravingen uitgevoerd in 2020-2021. Met name daar waar in het Rampjaar 1673 een militaire post gesitueerd zou zijn geweest, nabij het oude verlaat (sluis) in de Lende bij Kontermans. de locatie Kontermans ligt aan de Lende tussen Oldeholtpade en De Hoeve in.

De tentoonstelling Vondsten Strijdtoneel Friese Waterlinie is in 2023 in Weststellingwerf in De Kijkzaal in de bibliotheek van Wolvega, van 20 mei tot en met 16 juni. Entree is gratis.

Zie ook de pagina over de Tentoonstelling Vondsten Strijdtoneel Friese Waterlinie.

Extra lezing Kontermans 10 juni 10.30 – 12.00 uur De Kijkzaal Wolvega

Naast de toevoeging van de extra locatie en vondsten bij Kontermans, is op 10 juni een extra lezing door archeoloog van MUG, Andre Pleszynski, ingelast over alle vondsten bij Kontermans, dus ook over vondsten daar die niet gerelateerd zijn aan de Friese Waterlinie en strijdtoneel.

Aanmelden voor de lezing van 10 juni is niet verplicht maar wel gewenst vanwege het beperkt aantal stoelen: info@friesewaterlinie.nl

Zie voor informatie over het lezingenprogramma op de pagina Lezingenreeks.

Dank

De uitbreiding van de tentoonstelling in 2023, met vondsten en lezing met betrekking tot de locatie Kontermans, kon alleen plaatsvinden door medewerking daaraan door archeoloog Andre Pleszynski van bureau MUG, door Geert Lantinga, door Bert Van Lubek en meer algemeen door inspanningen van de Landinrichtingscommissie Beekdal Lende. Waarvoor hartelijk dank!

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.