De werkgroep Friese Waterlinie organiseert op 29 juli a.s. een fietstocht langs een gedeelte van de voormalige Friese Waterlinie. Bij voldoende deelname (minimaal 12 personen) wordt er om 10.00 uur gestart bij de Bibliotheek van Wolvega. De tocht gaat langs De Scheene, de Kuunder(Tsjonger) en De Lende. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de voormalige schans Slijkenburg en de Blessebrugschans.

Tijdens de fietstocht wordt er door de begeleider Karst A. Berkenbosch verteld over het ontstaan van de Friese Waterlinie en de gevolgen die dat heeft gehad. Maar ook het landschap en de cultuurhistorische elementen daarin komen tijdens de fietstocht aan bod.

Onderweg wordt er tweemaal koffie/thee aangeboden en een lunchpakket. De tocht is ongeveer 45 km lang en kost alles inclusief 15 euro. Opgave vooraf is noodzakelijk i.v.m. de consumpties en om zicht te houden op het aantal deelnemers. Het maximumaantal is namelijk gesteld op 30 personen, het minimum aantal op 12 personen. Inschrijven kan tot en met 25 juli bij info@friesewaterlinie.nl

Voor verdere informatie zie: https://www.friesewaterlinie.nl/schansen-met-verhaal-fiets/

(Foto: Lenus van der Broek)

Stel je vraag gerust

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.